Конфискуват 14 автомобила на автоизмамници

stat 14:05  |  13 февруари 2018 | | / Калин Каменов /  
Алоизмамници от Ветово отиват в затвора Алоизмамници от Ветово отиват в затвора
Сн.: Getty Images/Guliver Photos

Двама ветовски телефонни измамници, представящи се за полицаи, отиват в затвора, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
На Димитър З. е наложено наказание от три години лишаване от свобода, а на Петър Г. – една година и шест месеца лишаване от свобода. Присъдите са под предвиденото в закона, тъй като двамата измамници признали вината си и подписали споразумение с Районна прокуратура – Павликени, което е било одобрено от Районния съд в града.

Димитър и Петър се признали за виновни, че на 19 септември 2017 година в Павликени, действайки в съучастие, се представяли за длъжностни лица и успели да вземат 2000 лева от семейство.

От прокуратурата уточняват, че в хода на разследването е установено, че 47-годишният Петър, който официално се води безработен и без доходи, е собственик на 14 автомобила – 12 леки и 2 товарни. С определение на Районния съд в Павликени е образувано изпълнително дело и наложен запор върху тях.

По искане на прокуратурата на Петър Г. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Димитър З. вече изтърпява наказание лишаване от свобода в затвора в Белене.Премиери

Черната пантера

Черната пантера

По комиксите на Marvel Comics, създадени от Стан Лий и Джак Кърби. Първият тъмнокож супергерой...

Гномчета вкъщи

Гномчета вкъщи

Малката Кло разбира, че новите й градински джудженца изобщо не са това, което изглеждат. Сега тя...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК