Увеличават се случаите на рак в Русенско

stat 17:44  |  16 юни 2017 | | / Калина Петрова /  
Преглед на горни дихателни пътища Преглед на горни дихателни пътища
Сн.: Скрийншот

През последните 10 години в Русенска област има голям скок на онкологичните заболявания на горните дихателни пътища.
Това каза началникът на отделението „Уши, нос, гърло“ към Университетската болница в Русе д-р Огнян Лечев, съобщи TVN.bg.

По думите му, в началото на 90-те години пациенти с онкологични заболявания са откривани 1-2 пъти на месец. Сега всяка седмица вземаме биопсия на 1-2 души седмично“, каза д-р Лечев.

„Възрастовата граница на онкологичните заболявания в оториноларингологията коварно пада“, допълни проф. Иван Ценев, републикански консултант по този вид заболявания. По думите му, все по-често се установяват нелечими или труднолечими случаи при млади хора. Увеличават се и социално значимите болести като органната туберкулоза на ларинкса и околоносните кухини.

Утре в Русе ще бъде отбелязана 110-годишнината от създаването на отделението „Уши, нос и гърло“ в русенската болница. Годишнината ще бъде отбелязана с научна конференция, която ще се проведе утре в зала „Европа“ на Доходното здание. Участие ще вземат най-изтъкнатите лекари, работещи в това направление на медицината от цялата страна и гости от чужбинаПремиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК