В Русе събират подаръци за децата на затворниците

stat 10:07  |  26 ноември 2009 / Таня Тодорова /  
За трета поредна година в Русе започва осъществяването  на световната кампания ”Ангелска елха” За трета поредна година в Русе започва осъществяването на световната кампания ”Ангелска елха”
Сн.: БГНЕС

За трета поредна година в Русе започва осъществяването на световната кампания "Ангелска елха", която има за цел да осигури коледни подаръци от местното общество за децата на лишените от свобода.
Това съобщиха организаторите от Международното дружество "Елиас Канети", цитирани от БТА. Кампанията се осъществява изцяло от дарения под форма на финансови средства или материали, подходящи за изработването на коледни подаръци за деца от 0 до 18-годишна възраст, и на доброволчески труд. Първият етап на кампанията, набирането на дарения, започна на 25 ноември и ще продължи до 31 декември 2009 година.
Всички подаръци ще се изпращат по пощата от името на лишения от свобода родител. От дружество "Елиас Канети" припомниха, че миналата година кампанията набра финансови и материални дарения на обща стойност 1034 лева, чрез които са подготвени и изпратени 276 подаръка на деца, чиито бащи изтърпяват ефективна присъда в местата за лишаване от свобода в София, Враца и Бобов Дол.
"Ангелска елха" е световна кампания на организацията Prison Felowship International, с основна цел - насърчаване на близките взаимоотношения между лишените от свобода и техните семейства. Осъществява се в 98 страни от цял свят. В България всички права за кампанията притежава Дружеството за регилиозна и обществена подкрепа на лишените от свобода.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК