”Муле” на ало-измамници отива на съд в Русе

stat 12:36  |  12 януари 2018 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Мъжът е обвинен за участие в телефонна измама Мъжът е обвинен за участие в телефонна измама
Сн.: Shutterstock

Районната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 48-годишния Румен Р. от великотърновското село Присово за участие в телефонна измама.
Това съобщиха от прокуратурата. Обвинението срещу мъжа е за това, че на 6 октомври 2016 г. в Русе, в съучастие с неустановен човек, извършил телефонна измама.

Жертвата била жена. Тя дала 29 000 лева, след като била подмамена по позната схема - да съдейства на полицията при залавяне на престъпници, извършвали обири, които следели и нея.

Преди това получила обаждане от номер на румънски мобилен оператор, като й били отправени закани за физическо насилие, както и че ще бъде убита.

Обвиняемият бил вече осъждан. След като излязъл от затвора, той се препитавал чрез предлагане на строително-ремонтни услуги. За да си набави доходи, влязъл в контакт с неустановен човек, осъществяващ телефонни измами. Последният му предложил да получава пакети с пари от различни адреси на територията на страната. След като задържи за себе си възнаграждение в размер на 10 процента от стойността, останалата част да оставя на указани места.

Там Румен Р. намирал нова СИМ карта и мобилен телефон, с които поддържал контакти занапред с човек, който направлявал действията му. По описаната схема на 6 октомври 2016 г. мъжът бил изпратен с негов автомобил в Русе.

В крайдунавския град той взел парите, оставени преди това от жената, която следвала инструкциите на "полицая". Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане от съда.


Премиери

Бърлога на крадци

Бърлога на крадци

Напрегнат екшън за специалното звено към полицията в Лос Анджелис и най-добрите обриджии на банки...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК