В Русе взимат мерки за намаляване на шума

stat 12:58  |  11 януари 2018 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Транспортът е основен източник на шум в Русе Транспортът е основен източник на шум в Русе
Сн.: БТА

Автомобилният и железопътният транспорт и промишлеността са основни източници на шум в Русе.
Това се посочва в анализ, представен по време на обществено обсъждане на Плана за действие с цел управление, предотвратяване и намаляване на шума в околната среда на агломерация Русе, съобщават от кметството в крайдунавския град.

През урбанизираната територия на Русе преминават участъци от основни национални и международни автомобилни и железопътни трасета.

С най-голямо натоварване на транспортна интензивност и откъм шум са две улици и шест булеварда - сред тях е и международният булевард "България", който отвежда до "Дунав мост", като преминава през града.

От кметството информират, че сред мерките за намаляване на шума са система за контрол и управление на трафика, реконструкции на улици, изграждане на подлез, корекция на кръстовища и поддържане на пътната настилка.

От местната управа посочват още, че Планът за действие с цел управление, предотвратяване и намаляване на шума в околната среда на агломерация Русе е на разположение на заинтересованите всеки работен ден в администрацията, както и на интернет страницата на общината.


Премиери

Бърлога на крадци

Бърлога на крадци

Напрегнат екшън за специалното звено към полицията в Лос Анджелис и най-добрите обриджии на банки...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК