Русенец преплува езеро с благотворителна цел

stat 17:27  |  28 декември 2017 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Теодор Цветков е треньор по плуване в Спортното училище в Русе Теодор Цветков е треньор по плуване в Спортното училище в Русе
Сн.: tvn

Русенец преплува езерото в лесопарк "Липник" с благотворителна цел.
 23-годишният студент Теодор Цветков избра този необичаен начин, за да помогне на 3-годишната Мартина Танева от Банско, съобщи bgonair. Момиченцето се нуждае от средства за рехабилитация след инцидент, при който изпада в кома и е оперирана в чужбина.

Теодор споделя, че благотворителността за него е ежедневна кауза, която постоянно следва. Когато научава за случая на малката Мартина, решава да се включи в събирането на средства за лечението ѝ. Тъй като е треньор по плуване, решава да преплува езерото в лесопарка в Русе.

Акцията на Теодор събра десетки русенци, които пожелаха да подкрепят момиченцето.

С благотворителната кауза бяха събрани 3168 лв., които още днес са преведени по сметката на малката Мартина.

От 3 месеца детето е в кома, след като поглъща желатинова капсула, която попада в трахеята й. В момента момичето е в клиника в Израел, като стойността на лечението й е 70 000 лв. месечно.

В специално поставената урна присъстващите са пуснали 3168 лв., стана ясно след приключване на благотворителната инициатива.

„От малък мечтата ми е да помагам на хората. Никой не е застрахован и хората трябва да разберат, че и те могат да изпаднат в подобно положение, и затова трябва да си помагаме един на друг“, каза Теодор преди да се гмурне в ледените води на езерото, цитиран от tvn.bg.

Теодор Цветков е треньор по плуване в Спортното училище. Миналата година, на Йордановден, той извади от ледените води на река Дунав Богоявленския кръст, надява се и догодина да успее да стори това. Завършил е „Аграрен мениджмънт“, а сега учи магистратура в Софийския университет.Премиери

Бърлога на крадци

Бърлога на крадци

Напрегнат екшън за специалното звено към полицията в Лос Анджелис и най-добрите обриджии на банки...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК