18 пожара в жилища за месец в Русенско

stat 17:55  |  5 декември 2017 | | / Редактор Лилия Чалева /  
Най-застрашени при тези пожари са възрастните хора и децата, предупреждават огнеборците Най-застрашени при тези пожари са възрастните хора и децата, предупреждават огнеборците
Сн.: Bulphoto

Огнеборците са гасили 18 пожара в жилища в Русенско от 1 ноември тази година до днес. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в крайдунавския град.
Шест от произшествията са причинени при боравене с печки на твърдо гориво, седем са заради късо съединение, а три - от неизправни комини. Причината за останалите два инцидента са нагревателен уред и газова бутилка.

Екипи на противопожарната служба са реагирали и на 21 пожара в метални и в пластмасови контейнера.

Последният инцидент е от тази сутрин. В 6,23 часа е постъпил сигнал за пожар в къща в русенското село Батишница. За гасене са изпратени екипи от Две могили и Бяла. При пожара няма пострадали хора, нанесени са само материални щети.

От русенската противопожарна служба напомнят на гражданите да бъдат по-внимателни.

Статистиката през есенно-зимния сезон сочи, че най-често пожари възникват в жилищно-комуналното стопанство и са от небрежност и подценяване на мерките за безопасност.

Основните причини са къси електрически съединения, свързани с амортизирани или технически неизправни отоплителни уреди и съоръжения, неправилна употреба на печки на твърдо гориво и на газови уреди.

"Най-застрашени при тези пожари са възрастните хора и децата", заявяват от противопожарната служба в Русе.Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК