Тринайсетметрова коледна елха грейна в Русе

stat 13:40  |  5 декември 2017 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Коледната елха в Русе Коледната елха в Русе
Сн.: БТА

Кметът на Русе Пламен Стоилов "запали" снощи светлините на 13-метровата елха в центъра на града, която бе озарена от фойерверки.
В празничната програма се включиха детски музикални и танцови състави и мажоретки, както и певиците Пресияна и Мирела Димитрови. Публиката можеше да види и огнено шоу.

Изкуственото коледно дърво е с LED-осветление, с диаметър шест метра в основата, а звездата на върха на конструкцията е с размери 1,5 метра.

Край елхата е изграден и коледен кът с Дядо Коледа с шейна и с две еленчета, Снежанка, джудже, снежен човек и огромен трон. Поставена е и голяма специална пощенска кутия на Добрия старец, в която децата могат да пуснат своите писма с желания.

Запалването на светлините на елхата бе планирано за 1 декември. Заради лошото време празничната програма бе отложена.

Със запалването на светлините на елхата бе поставено началото на Коледно-новогодишния фестивал в Русе. Сред акцентите в програмата му е четвъртото издание на "Русе Айс Фест", в което 10 скулптори от шест държави ще ваят ледени фигури.

В централната част на града има още три украсени елхи - 13-метров живорастящ смърч пред Доходното здание, шестметрово изкуствено коледно дърво на площад "Хан Кубрат" и четириметрова елха на площад "Батенберг". На площад "Свобода" е изграден и коледен базар, а повече от 400 са светещите коледни елемента, които красят улиците на града.Премиери

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК