Топ 5 на най-предпочитаните квартали в Русе

stat 10:41  |  13 ноември 2017 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Централната градска част е на първо място в класацията Централната градска част е на първо място в класацията
Сн.: Dir.bg

Пет са най-предпочитаните квартали за живеене в Русе. Най-нежелани са кварталите Средна кула и Долапите, където все още липсва канализация.
На пето място в класацията е русенският квартал "Родина”. Макар че през последните години там бяха изградени ново кръгово кръстовище, което да облекчава трафика, районът не е желан заради липсата на удобен градски транспорт.

Един от най-големите жилищни райони в града, "Дружба”, заема четвъртото място в ТОП 5, класация направена от БНТ-2. В него живеят най-много млади семейства.

Друг голям квартал – "Здравец”, привлича русенци с близостта си до здравни заведения и търговския център и неслучайно се нарежда на трето място в класацията ни.

На второ е квартал "Възраждане”. Той е привлекателен с близостта си до Русенския университет и Парка на младежта, който е сред любимите места за отдих.

Начело на класацията Топ 5 на най-предпочитаните квартали за живеене е централната градска част, която получава 30 процента от гласовете на русенци. Именно тук се усеща аристократичният дух на града и неговата неповторима архитектура.

Районът е по-предпочитан не само заради красивите сгради, но и заради близостта до основните административни учреждания, търговските обекти и заведенията.Премиери

Гномчета вкъщи

Гномчета вкъщи

Малката Кло разбира, че новите й градински джудженца изобщо не са това, което изглеждат. Сега тя...

Черната пантера

Черната пантера

По комиксите на Marvel Comics, създадени от Стан Лий и Джак Кърби. Първият тъмнокож супергерой...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК