2 тона гориво без документи задържаха на митница Русе

stat 11:22  |  9 август 2017 | | / Калина Петрова /  
Водачът не могъл да представи документи за горивото с маркер корабно Водачът не могъл да представи документи за горивото с маркер корабно
Сн.: Официален сайт

Инспектори от Митница Русе задържаха микробус с разградска регистрация, превозващ 2000 литра гориво без документи.
Нефтопродуктът е с вложен маркер за корабно гориво, установила проверката на митническите инспектори.

На 05.08.2017 г., във връзка със засиления контрол върху транспортирането на акцизни стоки с пътни превозни средства, е извършен обход в района на с. Осенец, област Разград. Митническите служители спрели за проверка съмнителен микробус с разградска регистрация. В товарния отсек на превозното средство те открили два пластмасови еднотонни контейнера, пълни със синя течност с мирис на нефтопродукт. Водачът не могъл да представи документи за горивото. 

Микробусът и контейнерите с акцизната стока са задържани в Митница Русе. На шофьора ще бъде съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове. Това ще е второ административно наказание за него в рамките на един месец. Неотдавна същото превозно средство, управлявано от същия водач, беше спряно при опит да пренесе сходно количество маркирано гориво без документи. След като товарният автомобил, регистриран на трето лице, бил върнат, шофьорът се е заел със същата противозаконна дейност.


Премиери

Анабел 2: Сътворение

Анабел 2: Сътворение

a.k.a. "Annabelle 2" Няколко години след трагичната смърт на малката им дъщеря, майстор на...

Атомна блондинка

Атомна блондинка

По графичния роман "The Coldest City" (2012 г.) на американския писател, автор на комикси,...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК