Съдят гледачка на болен, източила банковата му карта

stat 13:51  |  9 август 2017 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Съдът трябва да насрочи делото Съдът трябва да насрочи делото
Сн.: Shutterstock

Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 58-годишна жена, ползвала неправомерно чужда кредитна карта.
Обвинението срещу Елена Ч. е за това, че на 26.12.2016 г., в условията на продължавано престъпление, на 11 пъти използвала платежния инструмент без съгласието на титуляра.

В периода октомври - декември пострадалият поел грижите за бившия си тъст (понастоящем покойник), който бил възрастен и боледувал. За да му помагат в грижите за възрастния човек, наел обвиняемата, като й дал ключ от жилището им. При едно от посещенията си в дома на пострадалия, Еленка Ч. видяла оставена кредитна карта със листче с написан ПИН-код.

Тъй като имала нужда от допълнителни финансови средства, решила да вземе картата и да изтегли парите от нея за свои нужди. Отишла до близкия банкомат като използвала общо 9 пъти картатата - извършила проверка за наличност; на четири пъти изтеглила парични суми – общо 1500 лева, и направила четири опита да изтегли още пари, но не успяла, поради превишен лимит.

След това се отправила към дома си и минавайки пътьом покрай друго банкоматното устройство използвала още 2 пъти картата, като проверила наличността по сметката и направила опит да изтегли паричната сума, който отново бил неуспешен.

Част от изтеглените пари внесла за обслужване на ипотечния си кредит, както и за покриване на заем, изтеглен от фирма за бързи кредити, а останалите похарчила за битови нужди.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда, уточниха от прокуратурата.Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК