Русенската опера е с нов директор

stat 18:41  |  12 юли 2017 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Диригент поема операта, след като досегашната директорка подаде оставка Диригент поема операта, след като досегашната директорка подаде оставка
Сн.: Dir.bg

Замeстник-министърът на културата Румен Димитров бе днес в Русе, където представи новоназначения директор на Държавната опера - Ганчо Ганчев.
Диригентът Ганчев ще ръководи операта в Дунавската ни столица до провеждането на конкурс, съобщиха от Министерството на културата. 

Заместник-министърът на културата се е мотивирал, че са сондирани различни имена и са правени множество консултации, докато се достигне до този избор.

"Град Русе е прочут със своята уникална атмосфера, история и култура, както и с традициите си в класическата музика. Министерството държи операта в Русе да има наистина добро управление", се е аргументирал Румен Димитров.

"Надявам се, че от новия сезон хората ще се успокоят, ще започнат да работят нормално и да произвеждат културен продукт, какъвто Русе заслужава", е отбелязал още той.

Миналата седмица заместник-министърът беше в града, за да установи причините за напрежението между артисти, музиканти и ръководството на института. Тогава временно изпълняващата длъжността директор на Държавната опера в Русе Гергана Георгиева подаде оставката си.Премиери

Гномчета вкъщи

Гномчета вкъщи

Малката Кло разбира, че новите й градински джудженца изобщо не са това, което изглеждат. Сега тя...

Черната пантера

Черната пантера

По комиксите на Marvel Comics, създадени от Стан Лий и Джак Кърби. Първият тъмнокож супергерой...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК