Съдят рецидивист, откраднал банкова карта от магазинерка

stat 13:18  |  20 март 2017 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Съдът ще наложи поредна присъда на крадеца Съдът ще наложи поредна присъда на крадеца
Сн.: Shutterstock

Окръжна прокуратура - Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 45-годишен рецидивист, откраднал портмоне и неправомерно ползвал чужда дебитна карта.
Обвинението срещу Георги К. е за това, че на 19.10.2016 г. отнел дамско портмоне и 80 лева - всичко на стойност 84 лева, от 31-годишна продавачка на магазин, а след това три пъти използвал дебитна карта, от която изтеглил 30 лева.

Във въпросния ден Георги пристигнал в Русе, влязъл в магазин за дрехи, забелязал, че продавачката е поставила портмонето си върху щанда и решил да го открадне. За да отклони вниманието на жената, поискал да му покаже няколко детски рокли. След като „уж“ не ги одобрил, я помолил да свали рокля от манекен. Когато жената се обърнала с гръб, обвиняемият взел портмонето й и го прибрал.

След това взел детската рокля, която продавачката му донесла, и за да прикрие липсата на портмонето, я поставил на мястото, откъдето го взел. Обяснил, че не е сигурен, че дрехата ще хареса на дъщеря му и напуснал магазина.

Веднага след като излязъл проверил съдържанието на портмонето. Взел парите и отишъл пред АТМ устройство, където веднага използвал дебитната карта и въвеждайки пин-кода за нея, осъществил две успешни транзакции, като изтеглил 20 и 10 лева.

Обвиняемият е многократно осъждан. Предстои насрочване на новото делото срещу него за разглеждане от съда.
Премиери

Американски убиец

Американски убиец

По едноименния роман (2010 г.) от поредицата 15 книги за Мич Рап на американския писател Винс...

12 А

12 А

Продължение на "11 А" (2015 г.). Радина Кърджилова е чаровната учителка по литература на клас от...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК