Съдят рецидивист, откраднал банкова карта от магазинерка

stat 13:18  |  20 март 2017 | | / Редактор Десислава Димитрова /  
Съдът ще наложи поредна присъда на крадеца Съдът ще наложи поредна присъда на крадеца
Сн.: Shutterstock

Окръжна прокуратура - Русе внесе в съда обвинителен акт срещу 45-годишен рецидивист, откраднал портмоне и неправомерно ползвал чужда дебитна карта.
Обвинението срещу Георги К. е за това, че на 19.10.2016 г. отнел дамско портмоне и 80 лева - всичко на стойност 84 лева, от 31-годишна продавачка на магазин, а след това три пъти използвал дебитна карта, от която изтеглил 30 лева.

Във въпросния ден Георги пристигнал в Русе, влязъл в магазин за дрехи, забелязал, че продавачката е поставила портмонето си върху щанда и решил да го открадне. За да отклони вниманието на жената, поискал да му покаже няколко детски рокли. След като „уж“ не ги одобрил, я помолил да свали рокля от манекен. Когато жената се обърнала с гръб, обвиняемият взел портмонето й и го прибрал.

След това взел детската рокля, която продавачката му донесла, и за да прикрие липсата на портмонето, я поставил на мястото, откъдето го взел. Обяснил, че не е сигурен, че дрехата ще хареса на дъщеря му и напуснал магазина.

Веднага след като излязъл проверил съдържанието на портмонето. Взел парите и отишъл пред АТМ устройство, където веднага използвал дебитната карта и въвеждайки пин-кода за нея, осъществил две успешни транзакции, като изтеглил 20 и 10 лева.

Обвиняемият е многократно осъждан. Предстои насрочване на новото делото срещу него за разглеждане от съда.

Премиери

Гринго

Гринго

Американският бизнесмен Харолд, притежаващ дял във фармацевтична компания, има големи проблеми...

Tomb Raider: Първа мисия

Tomb Raider: Първа мисия

По видеоиграта на Crystal Dynamics / Square Enix от 2013 г. Залозите внезапно стават много...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК