”Русе Айс фест” събрал 200 000 посетители

stat 16:01  |  17 февруари 2017 | | / Редактор Таня Тодорова /  
Ледените фигури са дело на скулптори от осем държави Ледените фигури са дело на скулптори от осем държави
Сн.: Facebook

Повече от 200 000 души са посетили експозицията с ледени фигури в Русе, която бе открита на 21 декември миналата година и продължи допреди два дни.
Това съобщи директорът на общинската дирекция "Култура и образование" в Русе Ирена Петрова по време на пресконференция за отчета на общинската фондация "Русе-град на свободния дух" през миналата година.

Ледените фигури са дело на скулптори от осем държави, които работиха на тема "Ледена приказка" по мотиви от "Замръзналото кралство".

Скулптурите се помещават в мобилна зала с леден генератор, която предстои да бъде демонтирана. Петрова обясни, че през последните две седмици експозицията е била посетена и от над 30 организирани групи, всяка от които от по 40-50 души, след като събитието е било включено в програмата на български туроператори.

"Русе Айс фест" бе организиран от общинската фондация. Тя е основен инициатор и на превърналите се в традиционни събития като фестивал на пясъчните фигури и парад на ретро автомобили.

Заместник-кметът на Русе д-р Страхил Карапчански, който е и председател на УС на фондацията, обясни, че бюджетът през миналата година на организацията е бил близо 500 000 лева, а през тази се очаква да бъде около 640 000 лева.

Фондацията е подкрепила през 2016 г. 87 проектни екипа, които са осъществили 365 събития, посетени от повече от 160 000 души.


Премиери

Бърлога на крадци

Бърлога на крадци

Напрегнат екшън за специалното звено към полицията в Лос Анджелис и най-добрите обриджии на банки...

Всички премиери »

СПРАВОЧНИК