Не се дискутира дали образованието е достатъчно финансирано или колко е успешно, не как ще се развива то в бъдеще и какви са творческите планове на експертите, а нещо доста по-прозаично – колко паралелки да има в Математическата гимназия “Баба Тонка“ – пет, колкото са от години насам, или да се намалят на четири, съобщи БНР.

Ако въпросът се разглежда чисто математически, вероятно отговорът би бил в пропорциите. Учениците не достигат, значи намаляваме класовете – елементарна математика. Точно на това ниво разсъждават в управата на просветата в Русе:

МГ е наистина най-добра в националното външно оценяване, но това е профилирана гимназия, която ще подготви в бъдещите учени и иноватори, но трябват хора за производството на облекло, на обувки, стругари, фрезисти, хлебари, строители – коментира Росица Георгиева, временно изпълняваща длъжността началник на Регионалното управление по образование в Русе.

В края на януари възпитаници на училището излязоха на шествие по улиците на града, закичени с медалите си от олимпиади и състезания. Те защитават училището си и възможността и други деца да получат добро образование.