Според прокуратурата на 14 март миналата година в русенското село Николово момчетата, които тогава били още непълнолетни - на по 17 години, отнели от 60-годишен таксиметров шофьор вещи на стойност 4562,10 лева, като употребили за това сила. При грабежа мъжът бил убит.

По време на днешното заседание, продължило близо четири часа, стана ясно, че делото ще се гледа по общия ред.

Отделно, съпругата и синът на убития са предявили граждански искове - за по 150 000 лева, срещу двамата младежи.

По думите на прокурора престъплението, за което им е повдигнато обвинение, предвижда наказание от пет до 12 години затвор.

Делото бе отложено за края на март тази година, като в три поредни дни - на 26, 27 и 28 март, ще бъдат разпитани повече от 40 свидетели и вещи лица.

Жестокото убийство беше извършено в русенското село Николово в 4.35 часа в нощта срещу 14 март м.г. Преди това двамата ученици - Деян и Николай, се качили в таксито в Русе, като пожелали да бъдат откарани до населеното място. Там били нанесени повече от 10 прободни рани с нож в тялото на шофьора, чийто труп е открит на 40-50 метра от автомобила. 

Младежите откраднали портмонето с документите в него, 60 лева и ключовете за таксиметровата кола "Шкода". След това се прибрали обратно в Русе, където ден по-късно бяха задържани.