При изписването от лечебното заведение златният медалист пожела да изкаже благодарността си към целия екип на отделението по Урология за положените грижи:

"Искам да благодаря на д-р Котов и на целия персонал. Останах много доволен от лечението и човешкото отношение в болницата."

След направената интервенция неколкократният златен медалист на Световното първенство по лека атлетика за спортисти с увреждания и Европейското състезание за хора с увреждания ще започне да се подготвя за следващи изяви.

Спортистът гледа напред към Европейското състезание за хора с увреждания, което ще се проведе в Берлин идния август.

Екипът на УМБАЛ "Медика Русе" пожелава на борбения състезател, справил се с редица трудности в живота, да продължава да покорява световните върхове и да слави своята родина.

През юли олимпийският ни шампион в тласкането на гюле от Рио Ружди Ружди спечели второто си злато от Световно първенство на състезанието по лека атлетика за хора с увреждания в Лондон. Българинът постави и нов световен в дисциплината тласкане на гюле - 12.47 м.
„Ключов момент беше третото изтласкване. Но аз все още не съм достигнал максимума на възможностите си”, коментира след края на състезанието Ружди.