"На Русе му подхожда да бъде домакин на този форум в качеството му на водещ град в Северна България и един от най-бързоразвиващите се в страната", заяви Стоилов, цитиран в прессъобщение на общината.

Той е казал още, че като град, който играе ролята на лидер и символ на просперитет във всички сфери, Русе подкрепя и насърчава местния бизнес, който е основен индикатор за добре работеща икономика.

Стоилов е определил изграждането на добра довеждаща инфраструктура към региона и трети мост над Дунав при Русе като ключови и определящи в бъдещото му развитие.

Сред темите на форума са били "Русе - инвестиционна дестинация. Възможности за регионален икономически растеж", "Магистралата Русе - Бяла - Велико Търново - нови възможности за бизнеса в региона и държавни политики за развитие на регионална икономика", "Индустриалната зона на Русе - възможности за развитие".

От общинската управа съобщават още, че Стоилов се е срещнал по-рано днес и със заместник-председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България проф. Николай Вълканов.