Антимафиотите разбиха организирана престъпна група за рекет, като задържаха седем мъже и една жена. Впоследствие прокуратурата им повдигна обвинения, като за лидер на групата бе обявен Илия Стоилов - брат на русенския народен представител от БСП Георги Стоилов, а Мануел Манов е сред участниците. Според държавното обвинение, групата е действала от началото на 2015 г. 

Старши инспектор Михаил Манов обясни пред БНР, че синът му Мануел не живее при него и като пълнолетен гражданин носи отговорност за действията си. Младежът е тренирал бокс, а сега не е активен състезател и спортува само за поддържане на формата. От две години е работил като охранител във фирмата на Илия Стоилов, но досега е нямал никакви проблеми със закона.

"Да, наистина, той е мой син. Има разследване. След като е задържан, значи има някакви данни, че е извършил престъпление. Вече прокуратура и съд ще решават дали е така, или не. Изключително шокиращо е. На всеки един баща, синът му или детето му е добър", каза Михаил Манов. 

Шефът на русенския КАТ подчерта, че синът му е пълнолетен гражданин и носи отговорност за постъпките си. Манов допълни, че  засега няма причина да подава рапорт и да се оттегля от ръководната си позиция в сектор "Пътна полиция".

След като Мануел е прекрачил границите на закона, съответно ще си понесе последствията. Това по никакъв начин не трябва да се свързва с моята работа, аз съм дългогодишен служител и стриктно съм си изпълнявал задълженията като такъв”, категоричен беше Михаил Манов. 

БСП ще решава във вторник как да постъпи с Георги Стоилов, коментира пък вчера лидерът на левицата Корнелия Нинова. Тогава е заседанието на Изпълнителното бюро на партията.