Рицидивистът Велико С. /на 27 години/, Станчо С., /на 19 години/ и непълнолетните Бранислав И. и Александър Ч. - и четиримата от Русе, се признаха за виновни за това, че от 25.10 до 17.12.2016 г. са извършили въпросните престъпления.

Разследването е установило, че чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, чрез използване на моторно превозно средство и техническо средство, отнели чужди движими вещи от различни автомобили - акумулаторни батерии, задни кори с монтирани високоговорители; задна щора; задни обзорни стъкла; автомобилни гуми с джантите и резервни гуми; куфари, комплект шесторграми; гаечни ключове; клещи за акумулатор, крушки, релета, предпазители; дистанционно управление за CD плеър; пожарогасители; компресори за помпане на гуми; джанти и още много вещи.

Всичко откраднато е на обща стойност 5040.50 лева.

Велико С. е осъден на 2 години и шест месеца лишаване от свобода при строг режим. Наказанието на Станчо С. е десет месеца лишаване от свобода при строг режим. Непълнолетните Б. И и А. Ч. са осъдени на по една година условно с 2-годишен изпитателен срок.

Споразумението има последици на влезли в сила присъди.