Обвинението срещу Кенан А. е за това, че на 16.01.2015 г., на кръстовището между ул. „Николаевска“ и ул. „Места“, при управление на „Ауди А4“, е нарушил правилата за движение, като не бил внимателен и предпазлив към уязвимия участник, навлязъл в кръстовището и не пропуснал велосипеда, който се движело по пътя с предимство.

Пенчо Н. на 83 години - престъпление по чл. 343, ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Във въпросния ден обвиняемият се движел с управлявания от него лек автомобил по бул. „Н. Бозвели“. Преди да пресече ул. „Николаевска“, спрял, за да се огледа. Не видял по улицата да преминават други участници в движението и преценил, че може да премине безпрепятствено.

По същото време, в крайната лява лента за движение на „Николаевска“, в посока към центъра на града, се движел Пенчо Н., който управлявал велосипед. Обвиняемият не го видял и след като двете превозни средства продължили движението си, възникнал удар между предното колело на велосипеда и предната половина на предния ляв калник на „Ауди“-то.

Под действието на инерционната сила тялото на велосипедиста се преместило напред, блъснало се в стъклото, след което било отхвърлено и паднало на пътното платно. Обвиняемият веднага спрял и отишъл до пострадалия, който бил в съзнание, но неадекватен и въпреки положените усилия за неговото лечение, на следващия ден починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.