В района на автогарата в град Сливо поле в четвъртък е била извършена проверка на автомобил с русенска регистрация, собственост на 43-годишен мъж, съобщиха от митницата в Русе.

В купето и багажника на колата са намерени черни полиетиленови торби, пълни с нарязан тютюн. Собственикът на колата не е представил документи за платен, начислен или обезпечен акциз.

Стоката е конфискувана, а срещу нарушителя ще бъде образувано административно-наказателно производство.

По-късно през същия ден, при проверка на превозни средства с рисков профил на пътя Русе-София, в района на град Бяла, митничарите спират лек автомобил със затъмнени задни стъкла и с българска регистрация от регион в Южна България.

При проверката в колата са открити 1000 кутии цигари. Част от тютюневите изделия били загърнати с връхна дреха на задната седалка, а друга - под стелките между предните и задните седалки. Стойността на откритата нелегална стока е 7500 лева по цени на съдопроизводството.

Акцията е част от мерките по засилен контрол върху пренасянето на тютюневи изделия без български акцизен бандерол.

В резултат на тях в началото на седмицата са били задържани отново контрабандни цигари, пренасяни от шофьор на турски камион. В превозното средство русенските митничари са открили 210 нелегални кутии от различни марки.