Сигнал за инцидента е подаден малко преди 9.00 часа Веднага на мястото пристигнали полицаи, четири екипа на противопожарната служба и две линейки на Спешна помощ.

Пламъците лумнали в апартамент на втория жилищен етаж на блок "Съединение" на ул. "Цар Асен". При пожара е експлодирала и газова бутилка в жилището.

"Много силен гръм чухме, ужасно, но те понеже, не знам, денонощно вдигат шум, мислех, че се бият пак. Изведнъж видях – върху климатика ми пада огън, вероятно е изгоряло там всичко, не знам”, разказа една от живеещите в блока пред БНТ.

"Като дойдох до тук - целият балкон беше обхванат в пламъци, кълбо от пламъци, което отиваше и към горния етаж”, каза мъж, който има офис в същия блок.

Няма сериозно пострадали. Собственикът на горящото жилище успял да излезе навреме, евакуирани са 10 души от съседни апартаменти във входа на блока, тъй като димът се е разнесъл по всички етажи.

Хората разказаха, че са започнали да се задушават.

"Отворих вратата на апартамента, излязох в коридора на входа, светнах с прожектора – на 2 метра не можеш да видиш човек, отровен дим”
, разказа мъж, който живее в блока.

"Още не мога да дойда на себе си, много е страшно”, призна друга жена.

От Спешна помощ информираха, че четири-пет жени са били прегледани на място, тъй като са получили леки обгазявания.

При пожара са нанесени щети и на съседни апартаменти - разтопени са дограми, климатик, опушени са стени.  Хората са притеснени, че няма да бъдат покрити щети им.

Причините за инцидента се изясняват.