Началото е в 20.30 часа на площада пред сградата на общината, съобщи директорът на общинската дирекция "Култура и образование" Ирена Петрова, цитирана от БТА.

Програмата за празника на града е разнообразна. Началото ще бъде поставено още на 5 май вечерта с концерта "Свята земя българска" на Поли Паскова, ансамбъл "Чинари" и с участието на Димитър Туджаров - Шкумбата.

Програмата за следващия ден включва празнична литургия в храма "Свети Георги" и "Концерт на децата на Русе" с участието на изпълнители и състави от Общинския детски център за култура и изкуство.

Тържествената церемония за Деня на храбростта и на Българската армия пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война ще бъде в 12.00 часа.

По същото време на площад "Света Троица" ще се състои "Детска образователна обиколка на National Geographic".

След това кметът на Русе Пламен Стоилов ще даде коктейл за представители на институции и бизнеса, като по този начин ще благодари за оказаната през годината подкрепа.

Празничната програма продължава с инициативата "Аз и моят град" в късния следобед, в която деца от шест детски градини ще рисуват на голямо пано на площад "Свобода", а общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев ще изнесе концерт пред Доходното здание.

На следващия ден - 7 май, Русе ще бъде домакин и на международна киноложка изложба, организирана от общината, Европейската федерация по кинология и Българския републикански киноложки съюз.

Ще бъдат представени различни породи кучета, ще могат да се включат и русенци, които искат да покажат своите домашни любимци.