"Изключително съм горд от вашите успехи, защото вие сте бъдещето на нашия прекрасен град. Пожелавам ви да надграждате високите си резултати и да бъдете все така амбициозни", заяви кметът на Русе Пламен Стоилов.

Вижте даровитите деца >>>

Учениците, които са от 11 общински и шест държавни училища в Русе, са получили допълнително материално стимулиране през миналата година на стойност 15 950 лева.

Средствата са от общинския бюджет и са предвидени за подпомагане на деца с изявени дарби. Финансовите стимули са за призови класирания в конкурси в областта на културата, изкуството, науката и спорта.

С едногодишни стипендии в размер на 135 лв. месечно бяха отличени 6 ученици от Профилирана математическа гимназия „Баба Тонка”, 3 ученици от Средно училище за европейски езици „Свети Константин-Кирил Философ” и двама ученици от Профилирана английска гимназия „Гео Милев“.

Те са завоювали първите места на Националното състезание по математическа лингвистика, Зимните състезания по информатика, Ученическите игри, Националния конкурс „Млади таланти“, Националния конкурс „Бог е любов“, Първо място на Международния конкурс „Речни ноти“ и Първо място на Националното състезание за речеви комуникативни умения на английски език.