Изданието е подготвено от професионалната гимназия по туризъм в Русе. Това съобщиха от общинската управа в града.

Книгата е издадена в тираж от 500 броя и е резултат от осъществяването на проекта "Мултикултурният привкус на русенската регионална кухня", съфинансиран от фондацията "Русе - град на свободния дух".

Тя съдържа 39 рецепти на ястия, характерни за българската, турската, арменската и еврейската кухня в Русенско.

В продължение на няколко месеца те са били издирвани и демонстрационно приготвяни от ученици и преподаватели от гимназията по туризъм, със съдействието на професионални готвачи.

Целта на проекта е утвърждаването на Русе като град, който успешно съчетава традиции и новаторство в областта на кулинарията, получаването и предаването на знания и опит, както и популяризирането на кулинарната професия.