Основна причина за забавянето е липсата на технически проект за изкопите, в които ще бъдат излети постаментите за стълбовете на електрическото осветление, обясни техническият ръководител на ремонта от фирмата-изпълнител Илия Младенов..

Проектът бил предоставен наскоро от Министерството на спорта и през следващата седмица трябва да започне набиването на пилотите.

"Правим всичко възможно да се вместим в определените срокове. Работим дори и в събота и в неделя, в студа и ще се опитаме да завършим изпълнението в срок“, заяви Младенов.

В момента се работи по изкопите, като се прокарват и електрическите кабели към тях. През следващата седмица трябва да пристигне машината, която ще набива пилотите на 12 метра дълбочина.

Едва след това в изкопите ще бъде налят и бетон, който ще трябва да престои двадесетина дни, за да се втвърди достатъчно, за да бъдат поставени отгоре стълбовете. Това ще забави работите да приключат в 60-дневния срок, който изтича в средата на декември.

По-бързо се развиват ремонтите на игрището. Вече е поставена дренажната система, в момента се прави и поливната.

Според управителя на общинската фирма „Спортни имоти“ Веселин Богданов, вече са поръчани и изработени осветителните тела и стълбовете за осветление за Градския стадион