Опашката от автомобили, чиито шофьори искаха да заредят евтино гориво, се образува час преди да бъде даден официалният старт.

"Изненадан съм от опашките, които се образуваха пред бензиностанцията. Много съм горд от това, което виждам че прави българският народ. Само така - като се подкрепяме заедно, можем да направим България такава, каквото искаме да бъде", коментира Веселин Марешки.

Общо 18 автомобила могат да бъдат обслужвани едновременно на съоръжението, което се намира на бул. "Тутракан" 44, съвсем близо до Дунав мост.

Оборудването на бензиностанцията е изцяло обновено и е супермодерно, а уредите отчитат с точност до милиграм количествата, които се наливат. Ще бъде въведен и постоянен контрол на качеството.

Марешки посочи, че още преди една година русенци е можело да бъдат освободени от картелите, когато е закупен имотът под бензиностанцията.
Картелите и корупцията обаче са забавили с административни пречки реализирацията на проетка. Обекти на VM Petroleum в още няколко български града, включително София, ще бъдат отворени в следващите няколко месеца.

Над 250 000 българи вече получиха достъп до реални цени на горивата. Обектът в Русе е 13-и поред и най-голям от веригата VM Petroleum, но не за дълго, тъй като скоро ще отвори врати и кандидатстващата за Книгата на рекордите на Гинес бензиностанция в столичния квартал „Люлин“.

VM petrolium в Русе отваря при следните цени :
Газ 0,79
Дизел 1,73
Бензин А95 1,78
Бензин А100 1,98

Проверка показва, че цените на бензиностанциите на другите вериги са с поне 20 стотинки нагоре за литър.