На срещата е присъствал и депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев.

Стоилов е заявил, че високо оценява подкрепата на Горанов за Русе и е благодарил за отпуснатите 1 млн. лева за реконструкцията на Градския стадион.

По време на срещата е била отчетена и оказаната помощ за санирането на 43 жилищни сгради в общината през тази и следващата година.

Министър Горанов, цитиран в прессъобщението, е казал, че ще продължи да лобира за Северна България и ще остане един от защитниците на проекта за автомагистрала от Русе до София.

"Приятно съм изненадан от факта, че Русе е много по-различен, което лично мен като български министър ме удовлетворява. Живеете в един красив европейски град", е казал още министърът.

Кметът на Русе е обяснил, че с екипа си търси финансови инструменти, за да изпълни поетия ангажимент - да се ремонтират целево улици, тротоари и междублокови пространства в града.

По този повод Владислав Горанов е заявил, че правителството ще помогне с част от финансирането на инфраструктурата, като догодина ще осигури средства за изграждане на нови тротоари.

Финансовият министър е останал доволен и от работата на офиса на НАП и на митницата в крайдунавския град. По думите му и в двете се вижда устойчиво нарастване на постъпленията.

Спрямо същия период на миналата година русенската митница отчита с 50 млн. лева повече приходи, което е доста сериозна сума, е коментирал пред жунралисти Горанов, цитиран от БТА.