Малчуганите, заедно със своите бащи и майки, в празничния ден първо участват в светата литургия, а след това се включват в подготвените за тях занятия по вероучение, съобщава 24chasa.bg.

Децата се обучават от презвитера Ана-Мария Попова, магистър по богословие, завършила Софийски университет „Свети Климент Охридски“ и практика в Софийска духовна семинария.

Уроците по църковно пеене се провеждат от дякон Орлин Янчев, гръцки възпитаник, завършил школа по Източно църковно пеене с диплома за певец и преподавател и Университет „Аристотел“ в Солун, Гърция, специалност „Пастирско богословие“.

Неделното училище към храм „Света Троица“ беше осветено от Русенски митрополит Наум. Ремонтните дейности в училището бяха организирани и финансирани от Русенска митрополия, а обзавеждането и оборудването на помещението са осъществени по проект за развитие на младежки дейности, финансирани от фондация „Brot für die Welt“, Берлин.

Училището е обзаведено с модерна мултимедия, което позволява провеждането на интерактивен и творчески урок с използване на аудио, видео и презентационна техника. Целите и задачите, които си поставяме е да бъдат подпомогнати родителите в духовното възпитание на децата им.

Децата и младежите от своя страна да бъдат въведени и запознати с духа на Църквата, да се опознават, да общуват и да се сприятеляват, да имат своя среда, която да противостои на натиска на атеистичното обкръжение.