Това съобщиха организаторите на конкурса, цитирани от БТА. Момичетата ще спорят за титлите "Мис Национален отбор по футбол, волейбол и баскетбол".

Продуцентът и създател на конкурса Маги Георгиева обясни, че надпреварата е кауза, а задачата на трите победителки през следващите две години е да подкрепят спорта.

Участничките ще преминат през пет тура. В първия момичетата ще дефилират с авторски костюми, ушити от студенти от Националната художествена академия.

Останалите дефилета ще бъдат по елегантни бански, в официални рокли, в стил "Мулен Руж" - като препратка към отминалото европейско първенство по футбол във Франция, и в спортни костюми.

Една от победителките в конкурса ще има възможност да представи България и на международния конкурс за красота "Мис Вселена".

Докато момичетата дефилират, ще има изпълнения на живо от български музиканти. Спектакълът ще бъде открит от 13-годишната певица Габриела Йорданова.
Сред изпълнителите, които публиката ще види на сцената, са Орлин Павлов, Калин Вельов, Нина Николина.

"В Русе ще видим шоу на високо ниво", каза Маги Георгиева и допълни, че идеята на тазгодишния конкурс е да бъде в подкрепа на масовия спорт в Русе, избран за "Европейски град на спорта-2016".

По тази причина ще бъдат организирани и различни прояви, в които ще участват ученици от русенските училища.