Това съобщиха от общинската фондация "Русе-град на свободния дух" и от клуба по спортни танци "Настроение", които са организатори на събитието.

Спектакълът ще се състои на 26 септември вечерта на площада пред Русенската опера. Председателят на клуб "Настроение" Иван Деспотов заяви, че подобен проект не е правен досега в Русе.

По време на събитието дебют ще направят 10 танцови двойки, които никога преди не са се занимавали с подобно изкуство и доброволно са се включили в инициативата. За целта те са тренирали в продължение на няколко месеца.

"Надявам се идеята да предизвика интерес у русенци, защото трябва да съумеем да съхраним традициите на "Малката Виена", както наричат Русе, и заедно ще поставим началото на съвременните русенски балове", заяви Деспотов.

Програмата на събитието предвижда още уъркшоп по танци и детска работилница. Всеки, който желае да се включи и да се докосне до изкуството на балните танци, може да го направи.

За доброто настроение на публиката ще се погрижат музикантите от Общинския духов оркестър на Русе, а костюмите ще бъдат предоставени от Русенската опера.