В похода ще вземат участие и представители на Вело-Русе, членове на Туристическо дружество "Приста", както и младежки авариен екип и екип за реакции при бедствия и кризи към БМЧК, пише briagnews.bg.

В страницата на компанията във Фейсбук всеки желаещ да участва е поканен да се отбележи, че ще присъства.

Така организаторите ще придобият представа колко души ще се включат във велопохода и ще планират събитието си възможно най-добре.

Този велопоход поставя началото на поредица културни и спортни събития. Сред тях са още велопоход до Гюргево, пешеходен поход в Стара планина, пикник в парк Русенски Лом, картинг и редица други спортни игри и състезания.

За похода към Басарбовския манастир сборният пункт е пред магазин "Кауфланд" на бул. „Липник” в 8 часа на 6 август. Вторият сборен пункт е отново пред магазина от веригата, но в квартал „Дружба”, а третият е на "Охлюва".

На всяко от трите места има определени отговорници, които ще поведат групите. Очаква се пристигането в Басарбовския манастир да е около10.30-11.00 часа. След това е предвидено настаняване на поляна в близост и пикник. Потеглянето обратно за Русе е около 15-16 часа или всеки самостоятелно.

Препоръките към всички велосипедисти са да имат изправни колелета, да са със светлоотразителни жилетки и каски. Добре е да си носят и одеяло за пикник, както и защитни средства срещу насекоми.

Участниците във велопохода ще бъдат придружени с патрулиращи автомобили на КАТ-Русе в рамките на града. За всички участници ВИТТЕ ще подсигури сандвичи и минерална вода.

На разположение на участниците ще са книги и занимателни игри - шах, табла, карти, федербал, топки.