Тялото на убитата жена бе открито вчера около 18.40 ч. близо до 9-ия километър на главния път Русе – Бяла преди разклона за село Пиргово. На пътя е намерен спрян и лек автомобил БМВ.

Сигналът е подаден на тел. 112 от мъж, който заявил, че е убил съпругата си.

Свидетели разказват, че колата, в която са пътували мъжът и жената, намалила скорост. Жената изскочила от нея и побягнала по платното в посока Русе. Мъжът спрял колата, слязъл и настигнал жената, след което я намушкал няколко пъти. После побягнал.

Вижте снимки>>>

Изпратеният на място полицейски екип открил в района на обръщалото на автобусна линия №16 лекия автомобил БМВ с русенска регистрация. Колата е в тревната площ, вдясно на пътното платно и с включени аварийни светлини. На разстояние от около 80 метра от колата, в посока към гр. Русе, на пътното платно е намерен трупът на жената с множество прободни рани.

Установено е, че починалата жена е на 27 години, а мъжът, подал сигнала е 33-годишен. Двамата са съпрузи. При огледа е разкрито още, че съпругът е започнал да мушка жената още в автомобила.

По-късно вечерта полицаите са задържали убиеца в село Пиргово. Все още изясняват мотивите за жестокото убийство.

Образувано е досъдебно производство и е уведомена Окръжната прокуратура в Русе.

На 5 април в столичния жк "Надежда" 48-годишният таксиметров шофьор Петър Стефанов уби 29-годишната си жена Елена Грекова. След това мъжът помете с таксито си шест паркирани и една движеща се коли в жк "Люлин" в опит да се самоубие. Откаран бе в болница, откъдето избяга и се укри.
Седмица по-късно тялото на убиеца бе открито в столичния жк "Факултета".