Целта на съвместния проект е да се възродят традициите чрез провеждането на безплатни обучения по танци и модерен спектакъл на открито, навяващи спомени от далечното минало на бляскави балове и аристократичен дух, предаде Дарик радио.

През следващите няколко месеца, градът ще бъде столица на благороднически танци, свободолюбив дух и неподражаема автентичност. Във връзка с предвидените дейности, организаторите на проекта набират желаещи, хора от всякаква възраст, които да се включат в провеждането на двумесечно обучение по виенски и английски валс, полка, куикстеп. Уроците ще се провеждат през идните месеци – май и юни.

Всеки, който проявява желание, може да се запише на имейл: ruse.tancuvai@gmail.com, а повече информация може да получи на телефон: 0887/74 95 80. На посочения имейл изпратете: три имена и телефон за обратна връзка, като не се притеснявайте да включите и данни на желаещи Ваши познати или да посочите избран от Вас танцов партньор. Заявления може да подавате до 15 май, включително.

Участниците в проекта ще представят новопридобитите си умения пред широка публика на финалното събитие, на което русенци ще станат свидетели на атрактивно светлинно шоу, което ще превърне една русенска сграда в приказен замък. С осъществяването на проекта автентичните аристократични танци от далечното минало ще заблестят в нов модерен блясък, а всички зрители и участници ще имат възможност да се докоснат до магията на пищните балове.