Георги Георгиев е вторият русенец, който за двата месеца от началото на лотарията печели награда. Първа бе Росица Пенчева, която на 18 декември спечели смарт телефон, предаде Дарик.

В последния тираж тази неделя телевизор спечели и Лилия Пеева от Попово.

Средностатистическият победител в лотарията с касови бележки е жител на Варненска област на 42 години с касова бележка за 3,58 лв. Това показват данните на късметлиите в играта на НАП и МФ досега.

Равен е броят на дамите и господата, които са спечелили награди, като до момента са станали ясни десет победители - 8 седмични и 2 месечни.

От началото на лотарията с касови бележки до момента са регистрирани 12 милиона касови бележки на стойност 170 млн. лв.

Статистиката сочи още, че средно участниците в играта са въвели по 105 фискални бонове.

Да участва в лотарията може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г., включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Касовите бележки могат да се регистрират по три начина – чрез сайта на лотарията www.kasovbon.bg, чрез мобилно приложение на НАП и чрез телефона на Агенцията 0700 18700.

От НАП напомнят, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, ще бъдат щателно проверени, обещават също от НАП.