Това заявиха днес от полицията в Русе, предаде БТА.

Пъпното произшествие стана около 6,40 часа вчера. Автомобил "Рено" с плевенска регистрация, в който са пътували петима души, е напуснал пътното платно и е катастрофирал в канавката.

При разследването е станало ясно, че реното, което е пътувало в посока от Плевен към Русе, се е разминало с автобус "Ивеко" с русенска регистрация, който се е движел в обратната посока.

При разминаването от автобуса се откачил страничен метален капак, който се ударил в лекия автомобил. В резултат на това е пострадал тежко 45-годишният шофьор на колата, който по-късно е починал.

Зимната обстановка в Русенско днес се нормализира. Вече е възстановено движението за камиони над 12 тона по пътя Русе-Бяла, съобщи директорът на Областното пътно управление в крайдунавския град Минчо Минчев.

Пътят бе затворен за камиони снощи до 10 часа днес заради обилния снеговалеж и необходимостта от почистване и опесъчаване.

Проблем създават обаче ТИР-ове, които все още карат с неподходящи гуми. Затруднения имаше на изхода на Русе, където румънски и български тежкотоварни камиони буксуваха на лекия баир, предаде БГНЕС. Налагаше се шофьорите на останалите превозни средства да ги заобикалят. Това създаде напрежение по пътя в направление Бяла.

На Дунав мост обстановката засега е спокойна. Очаква се евентуален трафик в следобедните часове, когато камионите ще стигнат до граничния пункт.