Организаторите от Община Русе представиха програмата за фестивала, съобщи Топновини.бг.

На 2 декември ще участват деца от ОбДЦКИ, балет на Държавна опера- Русе, ОбМД и актьори от ДТ "С. Огнянов" със специалното участие на Габриела Йорданова.

В програмата на фестивала са включени още: на 5, 12 и 19 декември, РБ "Любен Каравелов" от 10:30 часа четене на коледни приказки и в 11:00 часа прожекции на детски приказки и коледни филми.

На 10 декември в Доходното здание от 18:00 часа ще има Коледен концерт на Общински младежки дом- Русе.

Ден по-късно, отново в Доходното здание, е концертът на фолклорен ансамбъл Русчуклийче.

От 11 до 13 декември в зала Европа на Доходното здание е София филм фест в Русе 100 години българско кино.

На 12 декември в зала "Дунав" от 17:30 часа е организирано Коледно надиграване с концертна и конкурсна програма с участието на танцови състави и клубове за народни танци от Русе.

От 14 до 22 декември е Международният фестивал на ледени скулптури "Русе айс фест 2015" с леден карвинг на живо, кристален лед, леден бар. Ще има участници от 8 държави. На 15 декември в Доходното здание от 18:30 часа е концертът на Биг Бенд Русе. Ден по- късно, също в Доходното здание, са концерт за ученици и концерт Детско- младежки хор "Св. Георги Победоносец" при ОМД- Русе и хор "Звъника" от Плевен.

На 17 декември в зала Европа на Доходното здание от 18:00 часа е концертът на вокална група "Приста" при Общински младежки дом- Русе. На 19 декември от 11:00 часа в Доходното здание е празничният концерт- спектакъл на ОбДЦКИ- Русе "В очакване на Дядо Коледа". От 18:00 часа в същия ден отново там ще бъдат изпълнени Коледни песни от цял свят от детско- девически хор Дунавски вълни при ОбДЦКИ- Русе.

На 22 декември в зала Европа на Доходното здание от 18:00 часа е коледният концерт Хоби певци. Следващият ден на площада в центъра на града от 12:00 часа ще има "Коледо, ле", традиционно коледуване с участието на коледарски групи от региона. В новогодишната нощ, на 31 декември от 23:00 часа, пред Общината е "Да посрещнем заедно новата 2016", със специалното участие на Лора Караджова, оркестър и солисти при ФТТ "Найден Киров".