Около 9,00 часа вчера неизвестен позвънил на домашния телефонен на 78-годишен мъж. Представил се за лекар и по схемата за пострадал роднина, нуждаещ се от операция и лечение, успял да го измами.

Възрастният мъж обяснил къде живее, като по искане на мнимия лекар продиктувал номерата на банкнотите, които щял да предаде за "операцията". След известно време пред апартамента му дошъл непознат. Той се представил за служител от Здравната каса и взел сумата от 4300 лева.

В следобедните часове 78-годишният разбрал, че е измамен и се обадил в полицията.

При втория случай мъж сигнализирал, че майка му е била измамена. Около 14.00 часа вчера на домашния телефон на 81-годишната жена се обадил неизвестен, който се представил за лекар. Той успял да я убеди, че синът й е пострадал при авария в трафопост и е нужна операция, която ще струва 10 000 лева.

Жената обяснила, че е трудно подвижна и не можела да отиде в болницата, но "лекарят" обещал да изпрати човек от Здравната каса в дома й, за да вземе парите.

Така по-късно пред жилището й се появил мъж, на когото тя предала 10 000 лв. По-късно жената позвънила на сина си и разбрала за измамата.