Русенци, които живеят в общински жилища в квартал „Средна кула”,  сигнализираха, че къщите им се нуждаят от спешен ремонт, предаде БНР.

След дъждовете през покривите на няколко от сградите започнала да тече вода. Хората се надяват общината, която е собственик на имотите, да ги поправи преди началото на зимата.

Борис Динев живее на улица „Агликина поляна” в квартал „Средна кула”. Настанен е в общинско жилище. Мъжът плаща по 25 лева месечен наем на Общината и разчита, че тя от своя страна ще задели пари, за да поправи покрива по-скоро.

 “От 94-та година живея в тази къща, няма ремонт. Аз я поддържам. Самите греди падат. Разбирате ли? Декември месец мазах, боядисах”, обясни Борис Динев.

Митко Златанов също се оплаква от лошото състояние на къщата, в която е настанен синът му.

Двамата мъже и още няколко семейства от района са подали сигнали в общината. От там изпратили екип, който да извърши проверка на състоянието на сградите.

Мая Кръстева, началник на Отдел „Контрол по строителството” в Община Русе, заяви, че е необходимо техническо време да се обработи информацията, в момента се извършва преценка на обема на работата, която трябва да се направи.

От местната управа казаха още, че ремонтът няма да започне скоро.

Едва след като бъде приет бюджетът на Общината за 2016 година и стане ясно колко пари ще бъдат заделени за ремонти на общинските жилища, ще се направи списък на имотите в най-окаяно състояние, за да започне работата първо по тях.