Българското ринологично сдружение организира в Русе Есенна научна конференция - Международно училище по ринопластика и Четвърта българско-италианска ринологична среща. Откриването е на 3 септември в "Канев център" на Русенския университет, съобщиха от висшето училище.

Форумите се организират съвместно с факултета "Обществено здраве и здравни грижи" на Русенския университет и с подкрепата на сдружението "Образователна палитра" - Русе, фондация "Русчук" и Националното сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия.

Патрон на събитията е ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев.

Сред гост-лекторите ще бъдат проф. д-р Метин Онерджи /президент на Световните ринологични общества/, проф. д-р Пиетро Палма /президент на Европейската академия по лицево-пластична хирургия/, проф. д-р Хидеюки Кауаучи /почетен председател на Японското ринологично общество/.

В двата форума освен домакините ще участват представители на 12 държави - Нигерия, Италия, Беларус, Република Крим, Афганистан, Алжир, Великобритания, Албания, Македония, Йемен, Австрия и Грузия.

От Русенският университет обясняват, че това са най-мащабните научни изяви на Българското ринологично сдружение, организирани до момента.

По време на Международното училище по ринопластика и Четвъртата българско-италианска ринологична среща участниците ще имат възможност да се запознаят с новостите и да овладеят съвременните оперативни техники при заболяванията на носа и синусите, както и да се споделят българските постижения в тази област.

В рамките на конференцията ще бъде подписан договор за двустранно сътрудничество между Българското ринологично сдружение и Японското ринологично общество за съвместен научен обмен между УНГ-специалисти от двете държави, практически дейности и специализации на млади учени.