Това стана ясно, след като Националният съвет на партията е одобрил номинациите на 85-ма кандидати за кметове на общини в страната и 17 кандидати за кметове на райони в София, съобщи "Топ новини".

80 от кандидатите за кметове на общини са номинации на Алтернатива за българско възраждане. 17 са независими кандидати, подкрепени от партията. В шест общини ще бъдат подкрепени коалиционни кандидати.

В Русе АБВ заложи на местния лидер Стелиян Стефанов. Той е на 38 г., с висше образование "Финансов контрол и външен одит", в момента е мениджър.

В Бяла издигат Найден Найденов. Той е на 62 г., с висше образование "Спортна педагогика", в момента е управител на фирма.

Във Ветово АБВ подкрепя настоящия кмет Георги Георгиев, който се явява като независим кандидат.

В Иваново партията издига зам. областния управител Явор Янчев, който ще бъде подкрепен и от БСП. Той е на 49 г., с висше образование - инженер.

В Две могили кандидат е Димитър Димитров. Той е на 48 г., с висше образование - Финанси, 3 мандата кмет на населено място.

В Ценово АБВ издига Владимир Калинов. Той е на 71 г., с висше образование "Математика", два мандата кмет на община Ценово.