Резиденцията, построена някога за Тодор Живков и Николае Чаушеску, бе продадена на търг  преди година от съдия-изпълнител и закупена от русенска фирма.

Трите жени ще се нанесат в началото август. Базовата цена за настаняване в луксозния дом е 1200 лв., обясни управителят на фирмата Теодор Димитров, цитиран от БГНЕС.

Центърът е разделен на две части, като едната е за хора с придружител. Общият капацитет е 30 места, но за разлика от останалите подобни места за настаняване, тук правилата ще се определят от самите живущи, за да се превърнат те в миниобщество. Те ще се ръководят от принципа "Да живеем заедно".

Управителят на дома Даниела Константинова обясни, че потребителите на услугата ще имат на разположение 24 часа здравни грижи, ще има на разположение психолог и социален работник.

Храната ще бъде доставяна чрез кетъринг, но има възможност и самите възрастни хора да си готвят. Има възможност за настаняване и на цели семейства. Тепърва ще се изготви и културно-развлекателна програма, която ще бъде съобразена с интересите на потребителите.

До този момент русенската фирма, собственик на бившата резиденция "Липник" е инвестирала за ремонт на едната сграда над 350 000 лв., все още предстои реконструкция на основната част на резиденцията.