"Тук сме, за да кажем на обществеността, че имотите на Явор Блъсков, които той построи в град Русе, са изключително проблемни. Не са само блоковете "Теодора" и "АОНСУ".
В парцела на "АОНСУ" има още един блок, който също е с възбрани и с проблеми относно завършването му", каза една от протестиращите - Юлиана Георгиева, цитирана от БТА.

Собственици на апартаменти в блок "Теодора" в Русе протестират вече няколко пъти от началото на годината. Хората са си закупили преди няколко години жилища от фирма на бизнесмена Явор Блъсков, те обаче били ипотекирани предварително без тяхно знание срещу кредит от банка, който не се изплаща и по тази причина трябва да бъдат описани от частен съдебен изпълнител.


По думите на протестиращите ощетените от предприемача стават много - поне 20 семейства в "Теодора", около 50 в "АОНСУ", и 97 апартамента в новата постройка на "АОНСУ".

При първите два случая хората са си закупили ипотекирани жилища без да знаят за това. Георгиева обясни, че по договор апартаментите в новата постройка е трябвало да бъдат готови още през 2012 г., като купувачите имат предварителен договор и са платили средно по около 20 000 лева.

По думите й собствениците са изпратили жалби до всички институции, но никой не искал да им помогне.