В момента се извършват последни технически довършителни дейности - инсталация на акустично оборудване, седалки и поставяне на телескопични трибуни, съобщиха от общинската управа и мениджърския екип на залата.

"Арена Русе" разполага с общо 5100 места, а по време на събития в употреба може да влезе и теренът - както за спортни състезания от най-висок ранг, така и като допълнително пространство за публика с капацитет 2400 посетители.

Под основната зала са изградени две мултифункционални тренировъчни зали, а цялото спортно оборудване - настилки, кошове, мрежи, е от професионален клас.

"Арена Русе" разполага и с широки пространства за промоции, барове и заведения, както и със седем луксозни VIP-ложи.

"Сред отличителните функционалности на съоръжението е и неговата акустика. Благодарение на амфитеатралния дизайн, както и на факта, че това ще е първата зала в България с инсталирани на покрива акустични панели, звукът в нея ще е винаги безупречен и перфектен. За това ще допринася и най-висок клас озвучително оборудване - JBL, което от днес е инсталирано и вече се настройва от специалистите", съобщават още от мениджърския екип.

Зала "Арена Русе" ще бъде открита официално на 23 юли с целодневна развлекателна програма и с концерт на Лили Иванова.