Това съобщиха от висшето училище, които са съорганизатор на събитието за хора с интереси в областта на софтуерната разработка, онлайн предприемачеството, информационните технологии и иновативните продукти, предаде БТА.

Екипи, съставени от програмисти, дизайнери и предприемачи, ще се състезават в рамките на три дни, разработвайки приложения, които решават проблеми на Русе или правят живота на русенци и гостите на града по-лесен.

Организаторите съобщиха, че до момента повече от 30 участници са заявили, че се включват в "хакатона", като до началото на събитието се очаква броят им да достигне 40.

Допускат се отбори от двама до четирима души, които могат да се сформират както предварително, така и преди старта на самия "хакатон".

Очаква се да бъдат създадени приложения за градския транспорт, сигнали за администрацията, 3D-визуализация на обекти в Русе, както и навигация в обществени сгради.

За всички участници ще има награди, осигурени от спонсорите на събитието. Наградният фонд е на стойност повече от 2000 лева.

Първите три проекта, оценени най-високо, ще бъдат допълнително подкрепени от организаторите на форума.