Четири колективни и 7 индивидуални награди "Русе" за постижения в областта на изкуството, културата, образованието и науката бяха връчени на официална церемония в Голямата зала на Доходното здание снощи,  предаде RuseNews.

Вижте снимки >>>

Призьорите бяха наградени от кмета Пламен Стоилов и от председателя на Общинския съвет Васил Пенчев.

За принос си в развитието на науката и по повод 70-годишнината беше отличен Русенският университет, Държавната опера получи приза за заслугите си в популяризирането на изкуството, Регионалният исторически музей – за креативност и ново подходи в дейността си и ОДЗ „Снежанка“ – за приноса си в подготовката на младото поколение.

С индивидуални награди бяха отличени Мария Иванова – учител по информатика и ИТ в СОУ „В. Левски“, проф. д-р Маргарита Теодосиева и проф. д-р Юлиана Попова от РУ „Ангел Кънчев“, видният краевед доц. д-р Васил Дойков, Пламен Бейков – солист на Русенската опера, художникът Маньо Манев и Ангел Митрофанов от Дунавската задруга на майсторите на народните художествени занаяти.

За първи път тази година имаше и награда "Студент на годината", за която се състезаваха шестима възпитаници на Русенския университет. Отличието бе присъдено на Слави Дяковски, Павел Златаров, Слави Георгиев.

Между отделните връчвания на наградите на сцената имаше изпълнения на малките певци от група "Слънце", децата на Фолклорен танцов театър "Найден Киров", възпитаниците на Училището по изкуствата от специалност "Класически танц" и класа по народно пеене, на пианистите Николай Димитров, Йоана Делимаркова и Тереза Тодорова и на цигуларя Александър Събев.