Превозното средство, което пътувало от Истанбул за Букурещ, се явило на трасе "изход" около 30 минути след полунощ. То било насочено към халето за извършване на щателна проверка.

При преминаването на багажа през скенера станало ясно, че три от саковете съдържат цигари. В тях имало общи 490 кутии от марката "LM Red label" 100 мм, като всички били без български акцизен бандерол. Една от пътничките признала, че тя пренася стоката. Автобусът бил проверен и с мобилна рентгенова система.

Установено е, че във фабричните му кухини има укрити парфюми и тоалетни води, носещи логото на Dolce&Gabbana, Giorgio Arman, Christian Dior, Paco Rabanne, Coco Chanel, Diesel, Narciso Rodriguez, Versace, Bvlgari, Tom Ford и Lancome. Две от пътничките признали, че укритите общо 700 опаковки са тяхна собственост.

За случая е уведомен разследващ инспектор на Гранична полиция и материалите са предадени по компетентност.

Срещу първата пътничка веднага е образувано дознание, което се е провело в условията на "незабавно производство".

Румънската гражданка А.Б. се е възползвала от правото си на споразумение с прокуратурата и е наказана с една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. Тя трябва да заплати и глоба в размер на 3800 лева.