През целия ден на 1 април клоун, заедно с три асистентки, ще се разхожда във фоайетата на университета и ще "подарява" целувки на студенти, преподаватели и гости. В същото време фотограф ще "улавя" най-любопитните моменти от случайните срещи на клоуна,  съобщиха от висшето училище.

Програмата включва изложба с шаржове на русенския художник Огнян Балканджиев, която ще бъде открита от ректора на университета чл.-кор. проф. Христо Белоев.

В късния следобед в "Канев център" разградският сатирик и поет Дулинко Дулев ще направи "статистически анализ" на университетските усмивки, запечатани във фоторепортажа с клоуна, а вечерта публиката ще се весели с комедията "Горката Франция".

От висшето училище съобщиха още, че ще се организират и "колективни посещения" на фейсбук страницата "Русенският университет се смее", която вече е събрала повече от 1400 харесвания.

"Всеки, който желае, може да публикува в нея нещо, което да ни накара да забравим всекидневните си грижи и да се усмихнем", канят от висшето училище.